Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука наставника под називом „Обука за развој наставних материјала“ у оквиру ИПА пројекта "Израда образовних програма у складу са потребама тржишта рада"

Одржана обука наставника под називом „Обука за развој наставних материјала“ у оквиру ИПА пројекта "Израда образовних програма у складу са потребама тржишта рада"
Датум објаве: 13.09.2021 08:22 | Аутор: Славица Јовановић и Ален Шабановић

Испис Штампај страницу


У оквиру ИПА пројекта "Израда образовних програма у складу са потребама тржишта рада" одржана је обука наставника под називом Обука за развој наставних материјала 18. и 19. августа 2021. године у хотелу “Подгорица”, у Подгорици. Обуци су присуствовала 23 наставника из средњих стручних и мјешовитих школа из више градова Црне Горе.

Обуци су присуствовали и представници Центра за стручно образовање: Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање, Ален Шабановић и Славица Јовановић, самостални савјетници И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.

У име Центра за стручно образовање директор Душко Рајковић је поздравио присутне наставнике и тренере ИПА пројекта и пожелио им успјешан рад.

Наставници који су присуствовали обуци, реализују стручне модуле из образовних програма: Техничар аутомехатронике, Аутомеханичар, Електротехничар за развој веб и мобилних апликација, Електротехничар рачунарских система и мрежа, Економски техничар, Гастроном и Кувар.

Циљ ове обуке је да се наставници оспособе за израду наставних материјала, посебно у случају да нема одговарајућих уџбеника за стручне модуле које реализују.

Наставници су имали прилике да се упознају са обрасцима за израду наставног материјала за ученике, израдом yоутубе канала као спремишта за израђене материјале и примјеном и употребом QР кодова приликом израде материјала.

Фасилитатори Обуке за развој наставних материјала били су: Цлавс Дахл Цхристенсен и Алеxандер Сибони.