Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан округли сто „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из сектора Саобраћај и комуникације (Друмски саобраћај)“

Одржан округли сто „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из сектора Саобраћај и комуникације (Друмски саобраћај)“
Датум објаве: 28.09.2021 14:27 | Аутор: Миљан Митровић

Испис Штампај страницу


Миљан Митровић


У петак 24.09.2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање одржан је округли сто на тему: „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из сектора Саобраћај и комуникације (Друмски саобраћај)“.

На округлом столу је разматрано на којим стандардима занимања би се заснивали образовни програми нивоа квалификација ИИИ и ИВ1 из области друмског саобраћаја, имајући у виду потребе нашег тржишта рада, иновација и сл.

Миљан Митровић, савјетник у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, упознао је присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Такође, присутнима су представљени стандарди занимања из ове области у окружењу и међународна стандардна класификација занимања ИСЦО 08.

Присутни на округлом столу су дискутовали и износили аргументе и предлоге за дефинисање стандарда занимања на којима би се заснивали поменути програми.

Округлом столу су присуствовали: Весна Радуловић – представница Завода за запошљавање Црне Горе, Балша Бурић – представник Привредне коморе Црне Горе, Миланко Дамјановић – професор на машинском факултету у Подгорици, Срећко Кљајић – професор у ЈУ ССШ „Иван Ускоковић“ Подгорица, Фахрет Маљевић – представник Секретаријата за саобраћај Главног града Подгорице, Миленко Секуловић – представник Секретаријата за саобраћај Главног града Подгорице, Сафет Калач – продекан за финансије универзитета „Адриатик“ Бар, Драган Мрваљевић – представник Аутобуске станице Подгорица, Будо Николић – представник ауто-школе Болид, Светислав Константиновић – представник НВУ Ауто-школе Црне Горе, Фикрет Ахметовић – представник „ФИДХ“ д.о.о. Подгорица, као и представници Центра за стручно образовање Сандра Бркановић – руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација и Срђан Обрадовић – координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.