Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука за чланове радне групе који ће учествовати у изради стандарда занимања из сектора Здравство и социјална заштита, подсектора Здравство

Датум објаве: 15.10.2021 11:11 | Аутор: Јелена Кнежевић

Испис Штампај страницу


У оквиру реформе средњег стручног образовања и израде модуларизованих и кредитно вреднованих образовних програма, 07.10.2021. године, организована је онлине обука наставника и послодаваца за израду стандарда занимања који представљају основу за израду квалификација из области Здравства.

Члановима радне групе представљен је концепт модуларизованих програма, заснован на стандардима квалификација различитог нивоа сложености и чињеница да су стандарди занимања основ за израду програма за формални систем, али и за образовање одраслих. У току обуке члановима радне групе представљени су формулари за израду стандарда занимања као и начин дефинисања појединих тачака у стандарду. Чланови радне групе су затим кроз вјежбе имали прилику да раде поједине ставке стандарда занимања и да кроз дискусију отклоне поједине нејасноће у вези настајања кључних послова, активности за реализацију послова, опсега појмова и др.

Обуци су присуствовали: др Кристина Радоман, Висока медицинска школа Беране, мр Дамир Пеличић, Клинички центар Црне Горе и проф. Љиљана Пајовић, ЈУ Стручна медицинска школа Подгорица. Представницима послодаваца који су се одазвали позиву на сарадњу, али нису могли да учествују на заказаној обуци, обука је одржана појединачно у наредним данима.

Обуку је спровела Јелена Кнежевић, савјетница у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање.