Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана обука чланова радне групе који ће учествовати у изради стандарда занимања из области Друмског саобраћаја

Одржана обука чланова радне групе који ће учествовати у изради стандарда занимања из области Друмског саобраћаја
Датум објаве: 19.10.2021 12:48 | Аутор: Миљан Митровић

Испис Штампај страницу


У оквиру реформе средњег стручног образовања и израде модуларизованих и кредитно вреднованих образовних програма, Центар за стручно образовање је 14.10.2021. године, у просторијама Машинског факултета у Подгорици, организовао обуку чланова радне групе за писање стандарда занимања који представљају основу за израду квалификација из области Друмског саобраћаја.

Члановима радне групе представљен је концепт модуларизованих програма, заснован на стандардима квалификација различитог нивоа сложености и чињеница да су стандарди занимања основ за израду програма за формални систем, али и за образовање одраслих. У току обуке члановима радне групе представљени су формулари за израду стандарда занимања, као и начин дефинисања појединих тачака у стандарду. Чланови радне групе су затим кроз вјежбе имали прилику да раде поједине ставке стандарда занимања и да кроз дискусију отклоне поједине нејасноће у вези настајања кључних послова, активности за реализацију послова, опсега појмова и др.

Радна група ће радити на изради стандарда занимања нивоа ИВ1 и ИИИ.

Обуци су присуствовали: Срећко Кљајић – дипломирани инжењер саобраћаја и Бошко Матовић – доктор техничких наука, саобраћајно инжењерство, као и Срђан Обрадовић – координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација Центра за стручно образовање. Представницима послодаваца који су се одазвали позиву на сарадњу, али нијесу могли да учествују на заказаној обуци, обука ће се одржати појединачно у наредним данима.

Обуку је спровео Миљан Митровић, савјетник у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање.