Мања слова Већа слова РСС
>

Одржано треће државно такмичење из области електротехнике „Енергија у жици“

Одржано треће државно такмичење из области електротехнике „Енергија у жици“
Датум објаве: 17.12.2021 12:19 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


Сандра Бркановић


15.12.2021. године, одржано је ИИИ државно такмичење из области електротехнике под називом „Енергија у жици“ које су организовали Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС) и Удружење наставника електротехнике Црне Горе (УПЕЦГ) уз подршку Центра за стручно образовање (ЦСО). Догађај су отворили Владимир Чађеновић, извршни директор ЦЕДИС-а и Владан Дурковић, професор на Електротехничком факултету УЦГ.

Теоријски дио такмичења обухватао је провјеру знања из електростатике, временски сталних електричних струја, електричних кола наизмјеничне струје и осталих релевантних области. Практични дио такмичења се односио на област електричних инсталација и освјетљења, односно на одабир одговарајућих елемената ради извођења квалитетних електричних инсталација.

На такмичењу су учествовале четири средње стручне школе: ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ Подгорица, ЈУ Средња стручна школа Никшић, ЈУ Средња стручна школа Беране и ЈУ Средња стручна школа Пљевља.

Награде су освојили сљедећи тимови:

И мјесто за тим: ЈУ Средња електротехничка школа »Васо Алигрудић« Подгорица
1. Андрија Ђиновић
2. Милан Драшковић
3. Немања Ђукић
Ментор: Лазар Јовићевић

ИИ мјесто за тим: ЈУ Средња стручна школа Никшић
1. Ђорђе Шљукић
2. Благоје Кандић
3. Милош Рашковић
Ментор: Небојша Попара

ИИИ мјесто за тим: ЈУ Средња стручна школа Беране
1. Борислав Живаљевић
2. Лука Ракочевић
3. Стефан Спалевић
Ментор: Биљана Мердовић

Награду за најбољег појединца, освојио је Милош Рашковић из ЈУ Средња стручна школа из Никшића, а награду за најбољу школу, освојила је ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.

Чланови жирија су били: Владан Дурковић, професор на Електротехничком факултету УЦГ, Владимир Ивановић, руководилац Оперативне дирекције у ЦЕДИС-у и Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање.