Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан округли сто на тему „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из области Машинства и обраде метала“

Одржан округли сто на тему „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из области Машинства и обраде метала“
Датум објаве: 23.12.2021 10:16 | Аутор: Ален Шабановић

Испис Штампај страницу


Одржан је онлине округли сто, због ситуације изазване пандемијом, на тему „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из области Машинства и обраде метала“.

Присутне чланове округлог стола је у уводном дијелу поздравила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање.

На округлом столу је разматрано на којим стандардима занимања би се заснивали образовни програми из области машинства, са посебним акцентом на област производног и конструктивног машинства.

Сандра Бркановић је упознала присутне са законским оквиром, процедуром израде докумената и новом методологијом за развој квалификација. Ален Шабановић, наставник у ЈУ Средња електро-економска школа Бијело Поље упознао је присутне на округлом столу са стандардима занимања из области машинства у окружењу и међународном стандардном класификацијом занимања ИСЦО 08.

Присутни на округлом столу су дискутовали и износили аргументе за дефинисање стандарда занимања на којима би се заснивали поменути програми.

Састанку су присуствовали представници Машинског факултета у Подгорици, Привредне коморе Црне Горе, средњих стручних школа из Подгорице, Бијелог Поља и Пљеваља, као и релевантни представници привреде из Подгорице, Даниловграда, Котора и Мојковца, који су изразили жељу да дају свој допринос у изради стандарда занимања.

Испред Центра за стручно образовање, округлом столу је присуствовала Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација.