Manja slova Veća slova RSS
>

Održan Kick-off sastanak u okviru projekta BC4ESE - Izgradnja kapaciteta za inovacije u edukaciji eko-socijalnog preduzetništva

Održan Kick-off sastanak u okviru projekta BC4ESE - Izgradnja kapaciteta za inovacije u edukaciji eko-socijalnog preduzetništva
Datum objave: 18.04.2022 09:41 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Dana 12.04.2022. godine je u inspirativnoj radnoj atmosferi održan Kick-off sastanak projekta BC4ESE - Izgradnja kapaciteta za inovacije u obrazovanju za eko-socijalno preduzetništvo.

Pripremljen je plan koji se sastoji od niza zanimljivih aktivnosti koje će u periodu 2022-2025. godine realizovati konzorcijum organizacija u sastavu:
Klaster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split (koordinator) i partneri:
- Diesis Network (Belgija),
- HUB Nicosia (Kipar),
- Mladi ambasadori (Srbija),
- CDP “Globus” (Bosna i Hercegovina),
- Asocijacija za demokratski prosperitet - ZID (Crna Gora),
- Agencija za lokalni razvoj d.o.o. Prozor-Rama (Bosna i Hercegovina),
- Centar za stručno obrazovanje (Crna Gora).

Projekat BC4ESE je posvećen izgradnji kapaciteta za promociju eko-socijalnog preduzetništva i razvoju novih alata i metodologija u obrazovanju. Kroz svoju snažnu inovativnu komponentu, projekat obuhvata nekoliko tema značajnih za održivi razvoj lokalnih zajednica:
• eko-socijalno preduzetništvo;
• uključivanje mladih;
• neformalno obrazovanje;
• digitalni rad.

Projekat je finansijski podržan od Evropske unije kroz program Erasmus +. Sastanku su iz Centra za stručno obrazovanje prisustvovali: Sandra Brkanović, Irena Janković i Srđan Obradović.