Manja slova Veća slova RSS
>

Održan Training on data management and evidence-informed policy making sastanak kao aktivnost komponente projekta „Unapređivanje kvaliteta u stručnom obrazovanju u jugoistočnoj Evropi“

Održan Training on data management and evidence-informed policy making sastanak kao aktivnost komponente projekta „Unapređivanje kvaliteta u stručnom obrazovanju u jugoistočnoj Evropi“
Datum objave: 19.04.2022 10:23 | Autor: Projektni tim CTM projekta

Ispis Štampaj stranicu


Projektni tim CTM projekta

U okviru regionalnog projekta EQET SEE 12. i 13. aprila 2022. godine u Podgorici održan je Training on data management and evidence-informed policy making sastanak kao aktivnost komponente projekta „Unapređivanje kvaliteta u stručnom obrazovanju u jugoistočnoj Evropi“.

Sastanku je prisustvovalo više od trideset relevantnih aktera, predstavnika institucija u čijoj je nadležnosti osiguranje kvaliteta u obrazovanju, kao i predstavnika ministarstava obrazovanja sedam država, članica mreže, (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Formalni domaćin sastanka bio je Sekretarijat ERI SEE, zajedno sa predstavnicima strateškog partnera projekta Evropska fondacija za obuku (ETF), međunarodni stručnjaci za osiguranje kvaliteta i upravljanje podacima i predstavnici ERI SEE.

Sastanak je održan u cilju jačanja procesa prikupljanja podataka, njihove analize i korišćenja u procesu eksterne evaluacije, kao i omogućavanje razmjene između kreatora politika i eksperata za osiguranje kvaliteta iz zemalja Jugoistočne Evrope i Moldavije.

Sastanak su otvorili Tina Šarić, direktorica ERI SEE i menadžer projekta EQET SEE, Biljana Joksimović, direktorica Zavoda za školstvo Crne Gore i Duško Rajković, direktor CSO u Crnoj Gori, dok se Mounir Baati, ispred ETF-a obratio učesnicima.

Holandski stručnjaci: Maarten Balvers iz holandskog prosvjetnog inspektorata, Tim Šoker iz holandskog Ministarstva prosvjete, kulture i nauke i Herman Fransen, ekspert, predstavili su iskustva iz Holandije i bavili se temama o vrstama podataka koji se prikupljaju, metodama njihovog prikupljanja, analizi, kao i njihovom korišćenju za kreiranje politike.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za stručno obrazovanje, Ivan Marković, nacionalna kontakt osoba u okviru komponente projekta „Unapređivanje kvaliteta u stručnom obrazovanju u jugoistočnoj Evropi –EQET SEE“, Vladislav Koprivica, rukovodilac Odjeljenja za kvalitet i KPR, Radoje Radunović, samostalni savjetnik-nadzornik u Odjeljenju za kvalitet i KPR, kao i predstavnici Zavoda za školstvo Crne Gore.