Мања слова Већа слова РССВијести

06.04.2022.

Одржане обуке за сараднике – екстерне евалуаторе за утврђивање квалитета установа стручног образовања и образовања одраслих

Одржане обуке за сараднике – екстерне евалуаторе за утврђивање квалитета установа стручног образовања и образовања одраслих На основу позива за избор сарадника – екстерних евалуатора за утврђивање квалитета установа стручног образовања и образовања одраслих и извршене селекције према утврђеним критеријумима за избор сарадника, организоване су обуке за утврђивање квалитета према новој Методологији за обезбјеђивање и унапређивање квалитета образовно-васпитног рада у предшколској установи, школи, образовном центру, ресурсном центру, код организатора за образовање одраслих и у дому ученика.

01.04.2022.

Одржан први састанак у оквиру пројекта „Изградња капацитета за иновације у едукацији еко-социјалног предузетништва“ (Буилдинг цапацитиес фор инноватион ин ецо-социал ентрепренеурсхип едуцатион - БЦ4ЕСЕ)

Одржан први састанак у оквиру пројекта „Изградња капацитета за иновације у едукацији еко-социјалног предузетништва“ (Буилдинг цапацитиес фор инноватион ин ецо-социал ентрепренеурсхип едуцатион - БЦ4ЕСЕ)

Дана 25.02.2022. године, одржан је (онлине) први састанак у оквиру Пројекта БЦ4ЕСЕ – Изградња капацитета за иновације у едукацији еко-социјалног предузетништва. Овај пројекат спроводи конзорцијум организација из Европске уније и Западног Балкана.

01.04.2022.

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ЕQЕТ СЕЕ пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ЕQЕТ СЕЕ пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина

У оквиру регионалног пројекта ЕQЕТ СЕЕ, који финансира Аустриан Девелопмент Агенцy, 23. марта 2022. године у периоду од 15 до 19 часова, путем апликације „Зоом“, одржан је четврти национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина.

28.03.2022.

Онлајн Туторијал и сесија за питања и одговоре организована у оквиру Регионалног Цхалленге Фонда (РЦФ)

Позивамо стручне школе и организаторе образовања одраслих на онлајн Туторијал и сесију за питања и одговоре организовану од стране Регионалног Цхалленге Фонда (РЦФ), која ће бити одржана у четвртак, 31. марта 2022. године, са почетком у 13 часова путем „Зоом“ платформе.

23.03.2022.

Најава И Државног такмичења ученика средњих школа из области економије, бизниса и финансија – Црногорска економска олимпијада (ЦЕО)

Центар за стручно образовање ће, у складу са својим надлежностима одржати И Државно такмичење ученика средњих школа из области економије, бизниса и финансија (економске и финансијске писмености као дијела предузетничке кључне компетенције). Концепт Државног такмичења из економије, бизниса и финансија је усклађен са концептом Међународне економске олимпијаде (Интернатионал Ецономицс Олyмпиад - ИЕО) која представља годишње међународно такмичење за ученике средних школа из области економије, бизниса и финансија.

23.03.2022.

Одржан трећи састанак радне групе у оквиру ЕQЕТ СЕЕ пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина

У оквиру регионалног пројекта ЕQЕТ СЕЕ, који финансира Аустриан Девелопмент Агенцy, 17. марта 2022. године у периоду од 15х до 19х, путем апликације „Зоом“, одржан је трећи национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина.

14.03.2022.

Најава: Регионална „Градимо мостове“ и завршна ЕПАЛЕ конференција поводом краја трећег циклуса ЕПАЛЕ пројекта

Поводом краја трећег циклуса ЕПАЛЕ пројекта у хотелу „Сплендид“ 18. и 19. марта 2022. године, одржаће се догађај који ће објединити двије конференције: Градимо мостове у образовању одраслих „Одржива будућност образовања одраслих – пут развоја у земљама региона“ и завршна ЕПАЛЕ конференција „Образовање одраслих између теорије и праксе – одговори на изазове“.

14.03.2022.

Одржани онлине састанци са директорима и наставницима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2021/2022. години

Одржани онлине састанци са директорима и наставницима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2021/2022. години

Центар за стручно образовање је 07.03.2022. године, организовао састанак са директорима, а 11.03.2022. године, састанак са наставницима средњих стручних и мјешовитих школа у вези са организацијом завршних испита у школској 2021/2022. години за модуларизоване образовне програме и образовне програме који су усвојени прије 2017. године. Састанци су одржани онлине преко апликације „Зоом“.

11.03.2022.

Одржан други састанак радне групе у оквиру ЕQЕТ СЕЕ пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина

У оквиру регионалног пројекта ЕQЕТ СЕЕ, који финансира Аустриан Девелопмент Агенцy, 10. марта 2022. године путем апликације „Зоом“, одржан је други национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина.

04.03.2022.

Одржан први састанак радне групе у оквиру ЕQЕТ СЕЕ пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина

У оквиру регионалног пројекта ЕQЕТ СЕЕ, који финансира Аустриан Девелопмент Агенцy, 02. марта 2022. године путем апликације „Зоом“, одржан је први национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Пољопривредни техничар из сектора Пољопривреда, прехрана и ветерина.