Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.04.2021.

VET Centre is officially nominated as the National Reference Point for Quality Assurance in VET within the networks of the European Framework for Quality Assurance in Vocational Education (EQAVET)

In the invitation of the European Commission which was first sent to Mr. Bojan Šarkić, Head of the Mission of Montenegro to the EU, and then to the Ministry of Education, Science, Culture and Sports, Montenegro was given the opportunity to nominate an institution that will be part of the EQAVET network consists of EU members, representatives of the EU social partners and EU associations of vocational education providers.

12.04.2021.

Održan online sastanak sa užim timovima nastavnika, koji će raditi na kreiranju jedinstvenih baza pitanja i odgovora, za završni ispit u okviru modularizovanih obrazovnih programa

Centar za stručno obrazovanje je 08.04.2021. godine, organizovao online sastanak prethodno formiranih užih timova nastavnika srednjih stručnih i mješovitih škola, u cilju izrade baze pitanja i odgovora za završni ispit u okviru 9 modularizovanih obrazovnih programa u školskoj 2020/2021. godini: Elektroinstalater, Monter elektronske komunikacione infrastrukture, Konobar, Kuvar, Prodavač, Frizer, Modni krojač, Proizvođač prehrambenih proizvoda i Vodoinstalater. Sastanak je održan online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 29 nastavnika i koordinatora srednjih stručnih i mješovitih škola iz različitih gradova Crne Gore u kojima se ove školske godine sprovodi polaganje završnog ispita po modularizovanim obrazovnim programima.

05.04.2021.

Održani online sastanci sa nastavnicima u vezi pripreme završnog ispita u okviru modularizovanih obrazovnih programa

Centar za stručno obrazovanje je 29. i 30.03.2021. godine, organizovao online sastanke nastavnika srednjih stručnih i mješovitih škola, radi definisanja zajedničkog koncepta izrade baze pitanja i odgovora za završni ispit u okviru modularizovanih obrazovnih programa u školskoj 2020/2021. godini. Sastanci su održani online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 63 nastavnika i koordinatora srednjih stručnih i mješovitih škola iz svih gradova Crne Gore u kojima se ove školske godine sprovodi polaganje završnog ispita po modularizovanim obrazovnim programima.

30.03.2021.

Održana obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz sektora Inženjerstvo i proizvodne tehnologije, podsektora Mašinstvo

U subotu, 27.03.2021. godine, održana je online obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz oblasti Mašinske energetike i Termotehnike. Obuci je prisustvovalo 15 nastavnika iz četiri srednje stručne škole u kojima se realizuje ova oblast: JU Srednja stručna škola Bijelo Polje, JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ Podgorica, JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Tivat i JU Srednja stručna škola Pljevlja. Za profesore sa Mašinskog fakulteta i predstavnike privrede, ova obuka će biti organizovana naknadno.

30.03.2021.

Održana obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita, podsektora Zdravstvo

U petak, 26.03.2021. godine, održana je online obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz oblasti Stomatologije. Obuci je prisustvovalo devet nastavnika iz dvije srednje stručne škole u kojima se realizuje ova oblast: JU Stručna medicinska škola Podgorica, JU Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“ i jedan predstavnik Medicinskog fakulteta- smjera Stomatologija.

29.03.2021.

Održan prvi sastanak članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina, podsektora Šumarstvo i obrada drveta

U utorak, 16.03.2021. godine, održana je online obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz oblasti obrade drveta. Obuci je prisustvovalo 5 nastavnika iz četiri srednje stručne škole koji su stručni za ovu oblast: JU SSŠ “Vukadin Vukadinović”, JU SSŠ Pljevlja, JU SSŠ Berane i JU GGŠ “Ing. Marko Radević” Podgorica.

29.03.2021.

Održana obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnog programa iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita, podsektora Zdravstvo

U četvrtak, 25.03.2021. godine, održana je obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnog programa iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita, podsektora Zdravstvo. Obuci je prisustvovalo 5 nastavnika iz JU Stručna medicinska škola, Podgorica, jedan profesor sa Medicinskog fakulteta i 2 prestavnika privrede. Za ostale predstavnike privrede, ova obuka će biti organizovana naknadno.

29.03.2021.

Održana obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz sektora Turizam, trgovina i ugostiteljstvo, podsektora Turizam i ugostiteljstvo

U srijedu, 24.03.2021. godine, održana je online obuka članova radne grupe koji će učestvovati u izradi obrazovnih programa iz oblasti Turizma. Obuci je prisustvovalo 16 nastavnika iz šest srednih stručnih škola u kojima se realizuje ova oblast: JU Srednja ekonomsko-ugostitljska škola Bar, JU SMŠ Danilo Kiš Budva, JU SMŠ „Mladost“ Tivat, JU Srednja stručna škola Cetinje, JU SŠVSO “Sergije Stanić” Podgorica, JU Ekonomsko-ugostiljska škola Nikšić i četiri predstavnika privrede.

27.03.2021.

Održan prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected Through Mobility“

Održan prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected Through Mobility“

U četvrtak, 18. marta 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje, održan je prvi sastanak sa predstavnicima projekta „Connected through mobility“ koji će se u Crnoj Gori realizovati u naredne tri godine. Projekat zastupa organizacija MeOut iz Mađarske, a Centar za stručno obrazovanje je juna 2020. godine postao partnerska institucija, na osnovu preporuke Mađarske ambasade u Crnoj Gori.

22.03.2021.

Održani online sastanci koordinatora za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa

Održani online sastanci koordinatora za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa

Centar za stručno obrazovanje je u periodu od 12. do 19.03.2021. godine, organizovao online sastanke koordinatora za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa u školskoj 2020/2021. godini. Sastanci su održani online preko aplikacije Teams, a prisustvovalo je 113 od ukupno 166 koordinatora srednjih stručnih i mješovitih škola iz svih gradova Crne Gore.