Мања слова Већа слова РССВијести

19.07.2021.

Представљен извјештај „Евалуација активне политике тржишта рада у Црној Гори“

16.07.2021. године, у хотелу „ЦУЕ“, у Подгорици (Атлас Цапитал Центар) је одржано представљање извјештаја „Евалуација активне политике тржишта рада у Црној Гори“, који је припремио независни експерт др Предраг Бејаковић из Хрватске. Извјештај је урађен на захтјев и у сарадњи са Министарством економског развоја Црне Горе, а у оквиру инструментатехничке помоћи ЕСАП 2 пројекта.

09.07.2021.

Информација о Економској олимпијади за заинтересоване економске школе у Црној Гори

Информишемо све школе у којима се реализују образовни програми из области економије да ће се Економска олимпијада одржати у периоду од 26. јула до 01. августа 2021. године, онлине. Ове године ће 46 земаља учествовати на званичном такмичењу. Црна Гора је позвана да учествује као посматрач, па молимо све заинтересоване наставнике и директоре школа да се региструју путем линка: хттпс://ецолyмп.орг/обсервер_апплицатион. Регистрација је једноставна, треба само уписати неколико реченица. Пријављивањем за посматрача, добијате прилику да посјетите све онлине догађаје и предавања са Олимпијаде, као и да учествујете на специјалним састанцима на којима ће се формирати национални тим.

09.07.2021.

Потписан Споразум о сарадњи Центра за стручно образовање и НВО Центар за права дјетета Црне Горе

Потписан Споразум о сарадњи Центра за стручно образовање и НВО Центар за права дјетета Црне Горе

09.07.2021. године, у просторијама Центра за стручно образовање потписан је Споразум о сарадњи између Центра за стручно образовање и НВО Центар за права дјетета Црне Горе. У име Центра за стручно образовање Споразум је потписао директор ЦСО-а, господин Душко Рајковић, а у име НВО Центар за права дјетета Црне Горе, извршна директорица, госпођа Рајка Перовић.

08.07.2021.

Одржане радионице за наставнике с циљем унапређења инклузивне праксе у средњем стручном образовању

05. и 06. јула 2021. године одржане су двије онлине радионице са циљем унапређења инклузивног образовања средњим стручним школама, у организацији Центра за стручно образовање и Завода за школство, а у сарадњи са Министарством просвјете, науке, културе и спорта.

02.07.2021.

Одржан састанак са координатором канцеларије ТИКЕ у Подгорици

Одржан састанак са координатором канцеларије ТИКЕ у Подгорици

Директор Центра за стручно образовање, Душко Рајковић, заједно са својим сарадницима, одржао је данас састанак са господином Абдуррахманом Топраком, координатором канцеларије Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) у Подгорици.

30.06.2021.

Одржан округли сто посвећен запошљавању странаца са међународном заштитом у Црној Гори у организацији УНХЦР-а

Одржан округли сто посвећен запошљавању странаца са међународном заштитом у Црној Гори у организацији УНХЦР-а

Канцеларија Високог комесаријата Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) је 29. јуна 2021. године, организовала у хотелу „Рамада“ округли сто посвећен запошљавању странаца са међународном заштитом у Црној Гори.

25.06.2021.

Потписан Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у

Потписан Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у

Као један од резултата имплементације пројекта ХИСТЕК (Хигх специализед тецхициансин КЕТс – високо обучени техничари за кључне напредне технологије), 22. јуна 2021. године, у Привредној комори Црне Горе, потписан је Национални Кластерски споразум о сарадњи у КЕТс-у. Потписници споразума су Министарство просвјете, науке, културе и спорта које је и водећи партнер Пројекта, Привредна комора Црне Горе, Центар за стручно образовање, Едукативни центар “Монтенесофт”, компанија “Лиминг пројект”, Центар за стране језике "ОПЕН ДООРС" и ЈУ Средња мјешовита школа “25. мај”.

25.06.2021.

Конференција „Образовање одраслих и пандемија“

Конференција  „Образовање одраслих и пандемија“

Од 23. до 25.06.2021. године се у организацији ДВВ Интернационала за регију Кавказа и Југоисточне Европе и ДВВ Интернатионала – Уреда за Босну и Херцеговину, у хотелу „Мареа“, у Неуму одржава конференција „Образовање одраслих и пандемија“.

25.06.2021.

Објављен информатор „Куда након основне школе“

Завод за запошљавање Црне Горе објавио је, уз подршку институција из просвјете, информатор “Куда након основне школе”. Водич представља својеврсни приручник за полуматуранте и њихове родитеље и олакшаће им да правилно изаберу средњу школу и будуће занимање.

23.06.2021.

Одржан регионални састанак пројектног тима ТО РЕГОС пројекта у Црној Гори

16. и 17. јуна 2021. године, одржан је регионални састанак пројектног тима ТО РЕГОС пројекта. Састанци пројектног тима се одржавају један до два пута годишње у једној од земаља учесница, а домаћин састанка је овога пута била Црна Гора. Циљ састанка је био резимирање резултата ТО РЕГОС-а, планирање сљедећег пројекта, као и подизање капацитета тима.