Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.10.2021.

Održana naučno-stručna konferencija „Obrazovanje odraslih u XXI vijeku-nešto staro, nešto novo i nešto posuđeno“

Održana naučno-stručna konferencija „Obrazovanje odraslih u XXI vijeku-nešto staro, nešto novo i nešto posuđeno“ U Rijeci je od 30.09. do 1.10.2021. godine održana konferencija „Obrazovanje odraslih u XXI vijeku- nešto staro, nešto novo i nešto posuđeno“ u organizaciji Ustanove za obrazovanje odraslih Dante.

28.09.2021.

Održan okrugli sto „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Saobraćaj i komunikacije (Drumski saobraćaj)“

Održan okrugli sto „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Saobraćaj i komunikacije (Drumski saobraćaj)“

U petak 24.09.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Saobraćaj i komunikacije (Drumski saobraćaj)“.

28.09.2021.

Održan okrugli sto „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“

U četvrtak 23.09.2021. godine, u sali Ispitnog centra održan je okrugli sto na temu: „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Zdravstvo i socijalna zaštita“.

27.09.2021.

Održan okrugli sto „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Rudarstvo, metalurgija i hemijska industrija (podsektor Metalurgija)“

U srijedu 22.09.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Podrška privrede u razvoju novih kvalifikacija potrebnih tržištu rada iz sektora Rudarstvo, metalurgija i hemijska industrija (podsektor Metalurgija)“.

24.09.2021.

Održan kick off meeting u okviru projekta „Connected Through Mobility“

Održan kick off meeting u okviru projekta „Connected Through Mobility“

Povodom zvaničnog početka projekta „Connected through mobility“ koji će se u Crnoj Gori realizovati u naredne tri godine, 17. i 18. septembra 2021. godine, u Mađarskoj je održan kick off meeting, koji je bio prvi sastanak koordinatora projekta svih zemalja učesnica. Projekat zastupa organizacija MeOut iz Mađarske, a Centar za stručno obrazovanje je juna 2020. godine postao partnerska institucija, na osnovu preporuke Mađarske ambasade u Crnoj Gori.

24.09.2021.

Održana online obuka direktora i pomoćnika direktora srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuju modularizovani obrazovni programi

Održana online obuka direktora  i pomoćnika direktora srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuju  modularizovani obrazovni programi

Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Zavodom za školstvo, 10.09.2021. godine, organizovao online obuku direktora i pomoćnika direktora srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuju modularizovani obrazovni programi. Obuka je bila organizovana preko aplikacije „Zoom“.

24.09.2021.

Održana obuka nastavnika za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa

Održana obuka nastavnika za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa

Centar za stručno obrazovanje je u periodu od 26.08.2021. do 20.09.2021. godine, organizovao obuku nastavnika koji realizuju obavezne i/ili izborne stručne module u školskoj 2021/2022. godini u okviru modularizovanih obrazovnih programa iz različitih oblasti. Obuka nastavnika je bila dvodnevna, pri čemu je prvi dan obuke održan online za sve nastavnike preko aplikacije „Zoom“, a drugi dan je održan uživo sa grupama nastavnika. Ukupno je prisustvovalo 189 nastavnika srednjih stručnih i mješovitih škola iz svih gradova Crne Gore.

23.09.2021.

Objavljene publikacije u okviru TO REGOS projekta

U okviru TO REGOS projekta koji je realizovan u šest ekonomija regiona (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori), objavljene su publikacije koje se odnose na projekat u cjelini, kao i metodologije za izradu regionalno zasnovanih standarda zanimanja i regionalno zasnovanih standarda kvalifikacija.

20.09.2021.

Održan okrugli sto na temu „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti Poljoprivrede“

U petak 17.09.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti Poljoprivrede“.

13.09.2021.

Obilježen 8. septembar – Međunarodni dan pismenosti

Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore 08.09.2021. godine, organizovao tematski sastanak „Pismenost i roditeljske kompetencije“ u prostorijama Kampa na Koniku za zainteresovane RE roditelje.