Manja slova Veća slova RSSVijesti

01.04.2022.

Održan prvi sastanak u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta za inovacije u edukaciji eko-socijalnog preduzetništva“ (Building capacities for innovation in eco-social entrepreneurship education - BC4ESE)

Održan prvi sastanak u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta za inovacije u edukaciji eko-socijalnog preduzetništva“ (Building capacities for innovation in eco-social entrepreneurship education - BC4ESE) Dana 25.02.2022. godine, održan je (online) prvi sastanak u okviru Projekta BC4ESE – Izgradnja kapaciteta za inovacije u edukaciji eko-socijalnog preduzetništva. Ovaj projekat sprovodi konzorcijum organizacija iz Evropske unije i Zapadnog Balkana.

01.04.2022.

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru EQET SEE projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru EQET SEE projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina

U okviru regionalnog projekta EQET SEE, koji finansira Austrian Development Agency, 23. marta 2022. godine u periodu od 15 do 19 časova, putem aplikacije „Zoom“, održan je četvrti nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina.

28.03.2022.

Onlajn Tutorijal i sesija za pitanja i odgovore organizovana u okviru Regionalnog Challenge Fonda (RCF)

Pozivamo stručne škole i organizatore obrazovanja odraslih na onlajn Tutorijal i sesiju za pitanja i odgovore organizovanu od strane Regionalnog Challenge Fonda (RCF), koja će biti održana u četvrtak, 31. marta 2022. godine, sa početkom u 13 časova putem „Zoom“ platforme.

23.03.2022.

Najava I Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti ekonomije, biznisa i finansija – Crnogorska ekonomska olimpijada (CEO)

Centar za stručno obrazovanje će, u skladu sa svojim nadležnostima održati I Državno takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti ekonomije, biznisa i finansija (ekonomske i finansijske pismenosti kao dijela preduzetničke ključne kompetencije). Koncept Državnog takmičenja iz ekonomije, biznisa i finansija je usklađen sa konceptom Međunarodne ekonomske olimpijade (International Economics Olympiad - IEO) koja predstavlja godišnje međunarodno takmičenje za učenike srednih škola iz oblasti ekonomije, biznisa i finansija.

23.03.2022.

Održan treći sastanak radne grupe u okviru EQET SEE projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina

U okviru regionalnog projekta EQET SEE, koji finansira Austrian Development Agency, 17. marta 2022. godine u periodu od 15h do 19h, putem aplikacije „Zoom“, održan je treći nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina.

14.03.2022.

Najava: Regionalna „Gradimo mostove“ i završna EPALE konferencija povodom kraja trećeg ciklusa EPALE projekta

Povodom kraja trećeg ciklusa EPALE projekta u hotelu „Splendid“ 18. i 19. marta 2022. godine, održaće se događaj koji će objediniti dvije konferencije: Gradimo mostove u obrazovanju odraslih „Održiva budućnost obrazovanja odraslih – put razvoja u zemljama regiona“ i završna EPALE konferencija „Obrazovanje odraslih između teorije i prakse – odgovori na izazove“.

14.03.2022.

Održani online sastanci sa direktorima i nastavnicima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2021/2022. godini

Održani online sastanci sa direktorima i nastavnicima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2021/2022. godini

Centar za stručno obrazovanje je 07.03.2022. godine, organizovao sastanak sa direktorima, a 11.03.2022. godine, sastanak sa nastavnicima srednjih stručnih i mješovitih škola u vezi sa organizacijom završnih ispita u školskoj 2021/2022. godini za modularizovane obrazovne programe i obrazovne programe koji su usvojeni prije 2017. godine. Sastanci su održani online preko aplikacije „Zoom“.

11.03.2022.

Održan drugi sastanak radne grupe u okviru EQET SEE projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina

U okviru regionalnog projekta EQET SEE, koji finansira Austrian Development Agency, 10. marta 2022. godine putem aplikacije „Zoom“, održan je drugi nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina.

04.03.2022.

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru EQET SEE projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina

U okviru regionalnog projekta EQET SEE, koji finansira Austrian Development Agency, 02. marta 2022. godine putem aplikacije „Zoom“, održan je prvi nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Poljoprivredni tehničar iz sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina.

02.03.2022.

Održana obuka učesnika mobilnosti iz Crne Gore u okviru projekta „Povezani kroz mobilnost“ – Aktivnost A3

Održana obuka učesnika mobilnosti iz Crne Gore u okviru projekta „Povezani kroz mobilnost“ – Aktivnost A3

U periodu od 07. do 18. februara 2022. godine, održana je dvonedjeljna obuka predstavnika Centra za stručno obrazovanje, nastavnika srednjih stručnih škola, kao i učenika koji su od strane komisije Centra za stručno obrazovanje odabrani za II fazu selekcije, u prvom pozivu za učešće u procesu mobilnosti u Poljskoj, u okviru projekta „Povezani kroz mobilnost“.