Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.06.2021.

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Podgorici

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Podgorici Završna konferencija „Ka regionalno zasnovanim standardima zanimanja TO REGOS projekta“, održana je 15. juna 2021. godine u Podgorici. Ovo je bila druga od ukupno šest završnih konferencija, koje će se održati u svim ekonomijama učesnicama u projektu: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori.

18.06.2021.

Percepcija poslodavaca koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje, organizovala je 17. juna 2021. godine, prezentaciju istraživanja: „Percepcija poslodavaca koji učestvuju u dualnom sistemu obrazovanja o implementaciji ovoga procesa u Crnoj Gori“.

18.06.2021.

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Beogradu

Održana završna konferencija TO REGOS projekta u Beogradu

31. maja 2021. godine, održana je završna konferencija TO REGOS projekta u Beogradu. Ovo je prva od 6 završnih konferecija koje će se održati u svim ekonomijama učesnicama u projektu: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori.

18.06.2021.

Usvojeni standardi kvalifikacija u okviru TO REGOS projekta

31. maja 2021. godine, na sjednici Savjeta za kvalifikacije, usvojeni su standardi kvalifikacija: Hotelsko-restoranski tehničar iz sektora Turizam, trgovina i ugostiteljstvo, kao i Moler, Keramičar, Monter suve gradnje i Podopolagač iz sektora Građevinarstvo i uređenje prostora. Standardi kvalifikacija su urađeni u okviru regionalnog projekta „TO REGOS - Towards regionaly based occupational stanadrds” koji je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije (ADA) od sredstava Austrijske razvojne saradnje (ADC) i usaglašen je između 6 ekonomija: Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

14.06.2021.

Potpisan Sporazum o saradnji Centra za stručno obrazovanje i Oykos Development kompanije

Potpisan Sporazum o saradnji Centra za stručno obrazovanje i Oykos Development kompanije

14.06.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje potpisan je Sporazum o saradnji kompanije Oykos Development i Centra za stručno obrazovanje. U ime kompanije Oykos Development Sporazum je potpisao, gospodin Filip Anđelić, a u ime Centra za stručno obrazovanje direktor CSO-a, gospodin Duško Rajković.

14.06.2021.

Održana prezentacija finalnih rješenja u okviru realizacije praktične nastave učenika JU Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ u saradnji sa ICT Cortex-om

Održana prezentacija finalnih rješenja u okviru realizacije praktične nastave učenika JU Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ u saradnji sa ICT Cortex-om

U nedjelju, 13. juna 2021. godine, u organizaciji ICT Cortex-a i JU Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“, održana je prezentacija finalnih rješenja koju su pripremili učenički timovi III razreda u okviru realizacije praktične nastave kod poslodavca predviđene obrazovnim programom: Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija.

14.06.2021.

Održana panel diskusija na temu „Ekonomsko osnaživanje porodica i mladih“

Održana panel diskusija na temu „Ekonomsko osnaživanje porodica i mladih“

10.06.2021. godine, Centar za prava djeteta Crne Gore organizovao je panel diskusiju na temu: “Ekonomsko osnaživanje porodica i mladih” na Cetinju. Panel diskusija je dio aktivnosti predviđenih projektom Centar za podršku djeci i porodici - Dnevni centar, koji je podržan kroz IPA II Program Evropske Unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, a koji se realizuje podsredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje pomoći EU, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Direkcije za programiranje i implementaciju EU fondova Ministarstva ekonomskog razvoja. Projekat je podržan i od međunarodne organizacije Save the Children koja je dugogodišnji partner Centra za prava djeteta Crne Gore.

14.06.2021.

U okviru projekta REopen Doors za tržište rada pripremljena grupa mladih Roma i Egipćana

Povodom završnice realizacije projekta „REopen Doors“ u kojem su partneri Glavni grad i Edukativni centar „Montenesoft“ održan je okrugli sto podrške zapošljavanju pripadnika romske i egipćanske populacije.

01.06.2021.

Održan online sastanak sa nastavnicima Resursnog centra „Podgorica“, u cilju pružanja podrške planiranju nastavnog procesa u okviru modularizovanih obrazovnih programa

Centar za stručno obrazovanje je 19.05.2021. godine, organizovao online sastanak sa nastavnicima Resursnog centra „Podgorica“, na njihov prijedlog, u cilju pružanja podrške planiranju nastavnog procesa u okviru modularizovanih obrazovnih programa. U Resursnom centru se izvodi nastava iz dva modularizovana obrazovna programa: Pravno-administrativni tehničar i Prodavač. Sastanak je održan online preko aplikacije Teams, a prisustvovalo je više nastavnika, koordinatori modularizovanih obrazovnih programa i pedagog.

01.06.2021.

Održana nastava za polaznike programa osnovnog obrazovanja odraslih u JU Osnovna škola “Radoje Čizmović“, Ozrinići, Nikšić

Održana nastava za polaznike programa osnovnog obrazovanja odraslih  u  JU Osnovna škola “Radoje Čizmović“, Ozrinići, Nikšić

U utorak, 25.05.2021. godine, održana je nastava za polaznike osnovnog obrazovanja odraslih JU OŠ „Radoje Čizmović“, u Ozrinićima, u Nikšiću.