Manja slova Veća slova RSSVijesti

23.09.2021.

Objavljene publikacije u okviru TO REGOS projekta

U okviru TO REGOS projekta koji je realizovan u šest ekonomija regiona (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori), objavljene su publikacije koje se odnose na projekat u cjelini, kao i metodologije za izradu regionalno zasnovanih standarda zanimanja i regionalno zasnovanih standarda kvalifikacija.

20.09.2021.

Održan okrugli sto na temu „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti Poljoprivrede“

U petak 17.09.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje održan je okrugli sto na temu: „Razvoj novih kvalifikacija iz oblasti Poljoprivrede“.

13.09.2021.

Obilježen 8. septembar – Međunarodni dan pismenosti

Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore 08.09.2021. godine, organizovao tematski sastanak „Pismenost i roditeljske kompetencije“ u prostorijama Kampa na Koniku za zainteresovane RE roditelje.

13.09.2021.

Održana obuka nastavnika pod nazivom „Obuka za razvoj nastavnih materijala“ u okviru IPA projekta "Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada"

Održana obuka nastavnika pod nazivom „Obuka za razvoj nastavnih materijala“ u okviru IPA projekta "Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada"

U okviru IPA projekta "Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada" održana je obuka nastavnika pod nazivom Obuka za razvoj nastavnih materijala 18. i 19. avgusta 2021. godine u hotelu „Podgorica“, u Podgorici. Obuci su prisustvovala 23 nastavnika iz srednjih stručnih i mješovitih škola iz više gradova Crne Gore.

13.09.2021.

Predstavljeni rezultati IPA projekta u okviru televizijskog gostovanja

Povodom završetka IPA projekta “Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada“, na televiziji TV7 gostovao je Alexander Siboni, ključni ekspert za obuku nastavnika u okviru projekta.

13.09.2021.

Predstavljeni rezultati IPA projekta “Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada“

Predstavljeni rezultati IPA projekta “Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada“

Povodom završetka IPA projekta “Izrada obrazovnih programa u skladu sa potrebama tržišta rada”, koji finansira Evropska Unija, a implementira konzorcijum koji čine dvije kompanije: Particip i Inbas, 07. avgusta 2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje predstavljeni su rezultati projektnih aktivnosti. Glavni cilj projekta, koji je u Crnoj Gori realizovan u periodu od 2019. do 2021. godine, bio je doprinos modernizaciji sistema stručnog obrazovanja u skladu sa brzim tehnološkim razvojem i potrebama koje na tržištu rada postoje. Uz ekspertsku pomoć, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Centar za stručno obrazovanje, realizovali su ovaj projekat u saradnji sa Zavodom za školstvo, Privrednom komorom, Unijom poslodavaca, Zavodom za zapošljavanje i ostalim subjektima.

19.07.2021.

Predstavljen izvještaj „Evaluacija aktivne politike tržišta rada u Crnoj Gori“

16.07.2021. godine, u hotelu „CUE“, u Podgorici (Atlas Capital Centar) je održano predstavljanje izvještaja „Evaluacija aktivne politike tržišta rada u Crnoj Gori“, koji je pripremio nezavisni ekspert dr Predrag Bejaković iz Hrvatske. Izvještaj je urađen na zahtjev i u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja Crne Gore, a u okviru instrumentatehničke pomoći ESAP 2 projekta.

09.07.2021.

Informacija o Ekonomskoj olimpijadi za zainteresovane ekonomske škole u Crnoj Gori

Informišemo sve škole u kojima se realizuju obrazovni programi iz oblasti ekonomije da će se Ekonomska olimpijada održati u periodu od 26. jula do 01. avgusta 2021. godine, online. Ove godine će 46 zemalja učestvovati na zvaničnom takmičenju. Crna Gora je pozvana da učestvuje kao posmatrač, pa molimo sve zainteresovane nastavnike i direktore škola da se registruju putem linka: https://ecolymp.org/observer_application. Registracija je jednostavna, treba samo upisati nekoliko rečenica. Prijavljivanjem za posmatrača, dobijate priliku da posjetite sve online događaje i predavanja sa Olimpijade, kao i da učestvujete na specijalnim sastancima na kojima će se formirati nacionalni tim.

09.07.2021.

Potpisan Sporazum o saradnji Centra za stručno obrazovanje i NVO Centar za prava djeteta Crne Gore

Potpisan Sporazum o saradnji Centra za stručno obrazovanje i NVO Centar za prava djeteta Crne Gore

09.07.2021. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje potpisan je Sporazum o saradnji između Centra za stručno obrazovanje i NVO Centar za prava djeteta Crne Gore. U ime Centra za stručno obrazovanje Sporazum je potpisao direktor CSO-a, gospodin Duško Rajković, a u ime NVO Centar za prava djeteta Crne Gore, izvršna direktorica, gospođa Rajka Perović.

08.07.2021.

Održane radionice za nastavnike s ciljem unapređenja inkluzivne prakse u srednjem stručnom obrazovanju

05. i 06. jula 2021. godine održane su dvije online radionice sa ciljem unapređenja inkluzivnog obrazovanja srednjim stručnim školama, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za školstvo, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.